Sinònims i antònims

No s'ha trobat la paraula exacte. Això és el més aproximat:


societat
1 nom femení
SINÒNIMS: col·lectivitat, comunitat.
COMENTARI: Col·lectivitat, comunitat i societat són l'agrupació de persones que viuen més o menys organitzadament. Societat és un concepte més abstracte que comunitat i col·lectivitat, els quals connoten més intensament la idea del lligam d'interessos que afecta tots els components.
ANTÒNIMS: individualitat.
2 nom femení
SINÒNIMS: associació*, entitat, corporació.
COMENTARI: Rep el nom de societat la reunió de persones aplegades per a la consecució d'un objectiu que interessa a tots els components. En aquest sentit vague i general els sinònims són associació, entitat o corporació. Segons les finalitats, aquestes agrupacions solen tenir denominacions especials: institut, ateneu, acadèmia, foment, per a les activitats culturals; germandat i mutualitat per a les benèfiques o corporatives; confraria, arxiconfraria i congregació per a les religioses; penya, cercle, casino, club per a les activitats recreatives, esportives, etc.; gremi i sindicat per als oficis, obrers i agricultors; col·legi per a les professions liberals.
3 nom femení
SINÒNIMS: empresa, companyia, raó social.
COMENTARI: En la indústria i el comerç un conjunt de persones i llurs capitals i coneixements formen una societat per produir quelcom o prestar determinat servei. Aquesta associació rep el nom de companyia, empresa, raó social. Consorci és la unió de diverses societats.
Diccionari Manual de sinònims i antònims Vox © Larousse Editorial, SL